maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesäinen persikkasalaatti vadelmavinaigrettella

Minulla on usein lauantaisin tapana aloittaa päivä piipahtamalla aamulla kauppahallissa ruokaostoksilla ja kokkailla sitten kaikessa rauhassa (usein myöhäiseksi) lounaaksi jotain mukavaa syötävää. Viime lauantaiaamuna en jaksanut lähteä kauppahalliin tai edes lähikauppaan, vaan päätin pyöräyttää lounaan jääkaapista löytyvistä jämistä. Keittiöstä löytyi muun muassa persikoita, joita alkaa sesongin mukaisesti olla kaupoissa saatavilla edullisesti ja hyvälaatuisina yhdessä nektariinien sekä aprikoosien kera. Ajattelin yhdistää persikoihin "hedelmäpommi"-tyylisesti vadelmaa, ja lopputuloksena lounaalle valmistuikin muun muassa tällainen kivan kesäinen vadelmilla maustettu persikkasalaatti, jota tuunasin vielä fetajuustolla sekä pistaasipähkinöillä. Salaattini vadelmat olivat tällä kertaa vielä pakkasesta, mutta eipä tuo tämän vuoden kotimaisten tuoreiden marjojen satokausikaan ole onneksi enää kaukana.


Ainekset (4:lle lisukkeena)
  • iso nippu salaatinlehtiä (itse käytin frisée- sekä romainesalaattia ja rucolaa)
  • 60 g fetajuustoa
  • 4 persikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,25 dl kuorittuja pistaasinsydämiä
  • 1 dl vadelmia
  • (mustapippuria)

Vadelmavinaigrette

  • 2 dl vadelmia
  • 0,5 dl vadelmaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista ensiksi vadelmavinaigrette. Mittaa vadelmat sekä viinietikka kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Siivilöi seos siemenettömäksi ja lisää sen joukkoon hunaja. Vispaa öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon ja mausta vinaigrette lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.

Huuhtele salaatit, levitä ne suurelle tarjoilulautaselle ja murustele salaatin pinnalle fetajuusto. Leikkaa persikat puolikkaiksi ja poista niistä kivet. Paista persikanpuolikkaiden leikkuupintoihin hieman väriä kevyesti öljytyllä grilliparilalla tai parilapannulla. Nostele persikat tarjoilulautaselle salaatin päälle ja pirskottele annoksen päälle vadelmavinaigrettea. Viimeistele salaatti ripottelemalla sen pinnalle vadelmia sekä kuorittuja pistaasipähkinöitä. Rouhaise päälle halutessasi vielä hieman mustapippuria.


Reseptin alkuperä: Vadelmavinaigretten ohje on mittasuhteiltaan hieman muokattu versio Marttojen vastaavasta reseptistä.

2 kommenttia:

  1. Todella kesäisen näköinen salaatti! Vielä löytyisi meiltäkin vadelmia pakkasesta...

    VastaaPoista
  2. Kiitos RokkiPöllö. Pakastemarjat ei tahdo loppua pakkasesta millään, vaikka kuinka käyttäisi...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...