tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kermainen belugalinssisalaatti

Tämä yksinkertainen belugalinssisalaatti on saanut innoituksensa työpaikkaruokalastani. Lounaspaikan salaattipöydästä löytyy nimittäin usein hyvin samantapaista majoneesilla höystettyä linssilisuketta, jota ainakin itse lapioin innolla lautaselleni. Kerran ruokajonossa kuulin sivukorvalla kahden myöhäiskeski-ikäisen herrashenkilön juttelevan linssikulhon kohdalla, kun toinen heistä ihmetteli suureen ääneen, mitä kyseinen mystinen mössö mahtoi olla. "Ei mitään hajua, mutta se on tosi hyvää. Sitä on täällä aika monesti, ja otan sitä aina ison annoksen." vastasi toinen, minkä jälkeen molemmat lusikoivat mysteerilisuketta tyytyväisinä lautasilleen. Hyviähän belugalinssit ovat, eikä majoneesi (varsinkin itse tehtynä) sekä tuoreet kasvikset makua ainakaan huononna.

Belugalinssit ovat maukkaita pieniä mustia linssejä, joita löytää hyvin varustelluista ruoka- sekä luontaistuotekaupoista. Linssien proteiinipitoisuus on hyvin korkea (yli 25%), ja kasvissyöjien sekä ituhippien lisäksi belugalinssit tuntuvatkin sopivasti maustettuna maistuvan myös raavaille proteiininnälkäisille lihansyöjä-äijille. Tämänkin lisukkeen voisi mainiosti tarjota esimerkiksi kesäisten grilliruokien kaverina.


Ainekset (lisukkeena 4-6:lle)
  • 3 dl belugalinssejä
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • 1 porkkana
  • 0,5 dl tuoretta persiljaa
  • 1 dl majoneesia
  • 150 g ranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valuta linssit huolella ja keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 20 minuutin ajan, kunnes linssit ovat kypsiä mutta niissä on vielä hieman purutuntumaa. Älä keitä linssejä liian pehmeiksi, sillä muuten salaatin koostumuksesta tulee epämiellyttävän jauhoinen. Valuta linssit, lisää niiden joukkoon sitruunamehu sekä oliiviöljy ja anna jäähtyä.

Puhdista ja hienonna kevätsipuli. Kuori ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi, hienonna persilja ja lisää kasvikset belugalinssien joukkoon. Sekoita linssien joukkoon myös majoneesi sekä ranskankerma ja mausta lisuke suolalla sekä mustapippurilla.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä, olen syönyt lounasruokalassani hieman samantapaista linssilisukesalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...