maanantai 22. joulukuuta 2014

Suklaiset "lumihuippukeksit"

Päädyin kokeilemaan näitä saksalaisesta ruokalehdestä bongaamiani "snowcaps"-keksejä niiden veikeän ulkonäön takia, se kun toi minulle mieleen lumisten kukkuloiden lisäksi hieman ruisleivän. Kaakaolta maistuvat makeat kuivakeksit ovat helppotekoisia ja ne sopivat hyvin vaikka talvisten kuumien juomien kera tarjottavaksi. Lisäksi keksien pintaan muodostuvat kuviot ovat kuin lumihiutaleet, ei kahta samanlaista.


Ainekset (80-100 kpl)
  • 1,25 dl rypsiöljyä
  • 300 g sokeria
  • 3 rkl vaniljasokeria
  • 80 g kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • ~1,5 dl tomusokeria

Sekoita rypsiöljy, sokerit sekä kaakaojauhe kulhossa ja lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita leivinjauhe sekä suola vehnäjauhojen joukkoon erillisessä kulhossa ja kääntele jauhoseos tämän jälkeen muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, peitä taikina muovikelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Muotoile taikinasta käsin pieniä kirsikan kokoisia palloja, pyöräytä pallot kauttaaltaan tomusokerissa ja asettele ne leivinpaperilla vuoratun leivinpellin päälle (jätä hieman tilaa pallojen välille, sillä keksit leviävät paistettaessa). Paista keksejä 180-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä täysin ritilän päällä ja säilytä ne tämän jälkeen kuivassa paikassa.


Reseptin alkuperä: Saksalainen "Küchen Zauber" (Nr. 2/2014) -ruokalehti.

12 kommenttia:

  1. Ovatpä söpöjä. Noista tulee tosiaankin mieleen mehevä ruislimppu.

    VastaaPoista
  2. Tuon tapaisia,mutta vaaleita,olen nähnyt täälläkin.Tosin en ole niistä kauheasti välittänyt mutta ehkä noista voisin tykätä.

    VastaaPoista
  3. Oi, miten kauniita pikkuleipiä! Oikein herkullista joulua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Oi ihanaa, olen aikoinaan noita monta kertaa tehnyt, mutta joskus syksyn aikana kun taas mieleeni nousivat ja olisin uudestaan tehnyt, en reseptiä löytänyt mistään. Mutta nyt, kiitos siis!:) Aika äiteliä ainakin sillä toisella reseptillä olivat, mutta eihän niitä kauheasti tarvinnut syödä:D Ja kauniita kuin mitkä!

    VastaaPoista
  5. @luimupupu: Kiitos. Eikös tulekin, minikokoinen sellainen. :)

    @Jael: Aika peruskeksejä nämä maun puolesta olivat, suhteellisen makeita, sopivat hyvin kahviin, glögiin ym dippailuun.

    @Peggy: Kiitos kovasti ja maukasta joulua sinullekin! :)

    @Heidi: Sattuipas sitten sopivasti. :) Joo onhan noissa ihan riittävä määrä sokeria mukana, mutta eikait se ainakaan näin jouluna haittaa..

    VastaaPoista
  6. Ensivilkaisulla voisi ajatella, että oletpa leiponut kasapäin ruislimppuja :) Suloisia!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Koti Harmi. :D Joskus voisi kyllä leipoa minikokoisia ruisnappejakin.

    VastaaPoista
  8. Rauhallista joulua ♥
    Herkullisia keksejä :)

    VastaaPoista
  9. Ihania lumihuippuja, sopii tähän valkeaan jouluun mainiosti! :)

    VastaaPoista
  10. @Kirsi: Kiitos ja oikein kivaa loppuvuotta sinne suunnalle. :)

    @Paula: Vähän jo ehdin huolestua, ettei lunta tälle joululle sataisi, mutta tulihan sitä sitten ja ihan kunnolla. :)

    VastaaPoista
  11. Onpa tosiaan suloisen näköisiä, ajatella että noin yksinkertaisella kikalla saa noin näyttäviä pikkuleipiä :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos Nelle. :) Oli kyllä jänskää seurata pikkuleipien kohoamista uunissa ja noiden kuvioiden muodostumista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...