keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Ruusukaali-omenasalaatti

Tämä ruusukaalista ja omenasta koostuva raikas salaatti on yksi tämän alkutalven ehdottomia salaattisuosikkejani. Maukas ja helppotekoinen salaatti sopii useiden eri liha- ja kalaruokien lisukkeeksi, ja tulen varmasti valmistamaan sitä myös tämän vuoden joulupöytään.


Ainekset (4:lle)
  • 400 g ruusukaalia
  • 1 iso punainen omena
  • 0,5 dl hasselpähkinöitä 
  • 2-3 rkl granaattiomenan siemeniä

Kastike
  • 1 luomusitruuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 1,5 rkl juoksevaa hunajaa (tai sokeria)
  • ripaus suolaa

Valmista ensin salaatinkastike. Raasta noin puolikkaan sitruunan kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehu. Laita kuoriraaste sekä suurin osa mehusta pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, sinappi sekä hunaja. Mausta kastike vielä ripauksella suolaa.

Huuhtele ruusukaalit, poista niiden uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit ohuiksi suikaleiksi. Poista omenasta siemenkota, leikkaa myös se ohuiksi viipaleiksi ja pirskottele loppu sitruunamehu omenaviipaleiden päälle. Sekoita viipaloidut ruusukaalit ja omena sekä salaatinkastike keskenään. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne salaatin joukoon. Viimeistele salaatti vielä granaattiomenan siemenillä.


Reseptin alkuperä: Lievästi muokattu versio BBC:n "Good food" (November/2014) -lehdestä bongaamastani ohjeesta.

3 kommenttia:

  1. Enpä olekaan ennen tavannut raakaa ruusukaalia missään reseptissä. Tämä vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta reseptiltä.

    VastaaPoista
  2. Ruusukaali on herkkua! Tämä saattaa löytyä meidänkin joulupöydästämme.

    VastaaPoista
  3. @luimupupu: Itsekin olen ennen tätä syksyä syönyt vain kypsennettyä ruusukaalia. Suosittelen kyllä kokeilemaan kypsentämätöntäkin variaatiota esimerkiksi salaateissa, maistui ainakin minulle.

    @Rokkipöllö: Samaa mieltä, ruusukaali kunniaan. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...