perjantai 5. syyskuuta 2014

Sinihomejuustoa ja viikunoita

Tapaspöytään kuuluu mielestäni ehdottomasti juusto. Yleensä espanjalaisesta juustosta tulee mieleen ensimmäisenä manchego, mutta myös muut juustot toimivat hyvin tapasannoksissa. Viimeaikoina, päästyäni vihdoin sinihomejuustokammostani, on myös tämä kyseinen juusto löytänyt tiensä tapaspöytääni. Tässä yksinkertaisessa annoksessa juuston kera tarjoillaan viikunoita ja annos kruunataan karamellisoiduilla manteleilla. Simppeliä ja hyvää!


Ainekset (6:lle)
  • 12 kypsää viikunaa
  • ~350 g (espanjalaista) sinihomejuustoa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Karamellisoidut mantelit

  • 120 g kokonaisia manteleita (tai puolitettuja saksanpähkinöitä)
  • 1,5 dl sokeria

Valmista ensin karamellisoidut mantelit (tai voihan nämä jättää myös halutessaan karamellisoimatta). Mittaa sokeri paistinpannuun, kuumenna ja sekoita sokeria keskilämmöllä, kunnes se sulaa ja kuplii. Lopeta sekoittaminen sokerin kupliessa (varo polttamasta sokeria), ota pannu pois liedeltä ja pyöräytä manteleita yksi kerrallaan haarukkaa apuna käyttäen sokerissa niin, että ne peittyvät kauttaaltaan sokeriin. Nosta kuorrutetut mantelit leivinpaperin päälle ja anna niiden jäähtyä. Jos paahdettu sokeri kovettuu työvaiheen aikana, käytä pannua välillä kuumalla liedellä.

Halkaise viikunat tarjoilua varten ja asettele puolikkaat tarjoilulautasille. Murenna sinihomejuustoa hieman ja asettele myös se lautasille. Ripottele pinnalle manteleita (voit halutessasi pilkkoa niitä ensin hieman pienemmiksi) ja pirskottele päälle lopuksi oliiviöljyä.


Reseptin alkuperä: Parragon booksin "Maittavat tapakset"-kirja.

3 kommenttia:

  1. Viikunat ovat niiiin hyviä. Juuri äsken katselin niitä kaupassa - olivat Turkista lähtiessä varmasti olleet tosi hyviä mutta kaupassa ne olivat aivan liian kylmässä paikassa. Jätin ostamatta.

    VastaaPoista
  2. @luimupupu: Harmillisen harvoin tosiaan kaupoista löytää kunnollisia viikunoita, vaikka hinnoissaan ne kyllä ovat.

    @Jerry: Kiitos. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...