keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Friteeratut kesäkurpitsaviipaleet ja pinjansiemendippi

Tässä tapasreseptissä friteeratut kesäkurpitsaviipaleet saavat dipikseen pinjansiemenistä valmistettua tahnamaista kastiketta. Vastaavanlaisen annoksen voisi valmistaa myös vaikkapa munakoisosta.


Ainekset (6:lle)


Friteeratut kesäkurpitsaviipaleet

  • 400-500 g pieniä kesäkurpitsoita
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl maitoa
  • suolaa
  • Paistamiseen: rypsi- tai maissiöljyä


Pinjansiemenkastike

  • 100 g pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 rkl oliiviöljyä (osan voi korvata rypsiöljyllä, jos oliiviöljyn maku tuntuu liian vahvalta)
  • 1 sitruunan mehu
  • ~3 rkl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä 

Valmista pinjansiemenkastike. Laita pinjansiemenet, kuorittu valkosipulinkynsi sekä oliiviöljy pieneen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu sekä vesi ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne viistosti noin 5 mm paksuisiksi viipaleiksi. Laita vehnäjauhot muovipussiin ja sekoita paprikajauhe niiden joukkoon. Lisää kesäkurpitsasiivut jauhoseokseen ja kääntele, kunnes viipaleet ovat kauttaaltaan peittyneet jauhoihin. Ravistele tämän jälkeen tarvittaessa ylimääräinen jauho pois. Vatkaa kananmuna sekä maito kevyesti kulhossa.

Kuumenna suuressa paistinpannussa rypsi- tai maissiöljyä sen verran, että pannun pohja peittyy kunnolla. 170-180 -asteinen öljy on sopivan kuumaa friteeraustarkoitukseen. Kasta kesäkurpitsasiivut yksitellen muna-maitoseokseen ja nosta ne sitten kuumaan öljyyn paistumaan molemmin puolin yhteensä noin 2 minuutiksi, eli kunnes viipaleet ovat saaneet pintaansa hieman kullanruskean värin. Tee paistaminen useassa erässä, jotta kesäkurpitsaviipaleilla on pannulla tarpeeksi tilaa paistumiseen. Nosta kypsät kesäkurpitsaviipaleet reikäkauhalla pannulta ja imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin. Ripottele viipaleiden pinnalle hieman suolaa ja tarjoa ne kuumina dippikastikkeen kera.


Reseptin alkuperä: Parragon booksin "Maittavat tapakset"-kirja.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä settiä! Pinjansiemenistä en olekaan tehnyt tällaista tahnaa. Koska olen niiden suuri fani, tämähän täytyy tehdä oitis :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy tunnustaa, että ensimmäistä kertaa ko tahnaa tehdessäni ensimmäiset maistelukerrat menivät hieman totutellessa, en ollut aivan varma pidinkö tahnasta vai en. Päädyin kuitenkin pitämisen puolelle ja sain itseni sitten koukutettua tähänkin tahnaan suhteellisen nopeasti.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...