maanantai 8. syyskuuta 2014

Sitruksinen kesäkurpitsahillo

Mitä valmistaa jättikesäkurpitsasta? Aloitin mammuttikesäkurpitsojeni hyödyntämisen helpolla tavalla keittelemällä osasta niistä hilloja. Tässäpä ensimmäinen tuotokseni, sitruunalla sekä appelsiinilla maustettu kesäkurpitsahillo. En ollut aiemmin keittänyt tai edes syönyt kesäkurpitsahilloa, mutta kokeilu kannatti ja lopputulos kyllä miellytti ainakin meikäläistä. Hillossa maistuvat tosin juurikin siihen lisätyt sitrushedelmät, jotka jättävät itse kesäkurpitsan maun enemmänkin sivurooliin.


Ainekset (noin 18 dl valmista hilloa)
 • 1 kg kesäkurpitsaa
 • 4 sitruunaa
 • 3 appelsiinia
 • ~0,5 dl vettä
 • 8 dl sokeria (josta puolet itselläni hillosokeria)
 • ~0,25-0,5 tl vaniljapulveria

Poista suurista kesäkurpitsoista siemenrihmastot ja kuori ne. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi ja laita raaste suureen kattilaan. Kuori sitrushedelmät, poista niistä valkoiset kuoriosat, kalvot sekä mahdolliset siemenet ja leikkaa hedelmät kuutioiksi. Lisää hedelmäkuutiot sekä vesi kattilaan ja keittele seosta hiljalleen, kunnes kurpitsa pehmenee. Lisää sokeri sekä vaniljapulveri (jonka voi tietysti korvata myös aidon vaniljatangon siemenillä) ja jatka keittämistä, kunnes sokeri on sulanut ja hillo on suhteellisen tasaista ja kuultavaa. Kuori hillon pinnalle mahdollisesti nouseva vaahto pois keittämisen aikana.

Jaa hillo kuumana puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje purkit heti. Hillopurkit voi umpioida pidempää säilytystä varten (ks. umpioimisohje esimerkiksi täältä). Hillon voi vaihtoehtoisesti myös antaa ensin jäähtyä, lusikoida pakasterasioihin ja säilöä pakastamalla.


Reseptin alkuperä: Palasin kotikokkireseptien alkulähteille ja hyödynsin WSOY:n "Hyvä kokki"-kirjaa.

2 kommenttia:

 1. Mitä löysinkään :) Kuvaat hyvin, koska minulla on vesi kielellä. Herkullisia reseptejä, jotka houkuttelevat testailemaan! Juuri minun makuuni, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos Annis. :) Ja samat sanat, sinulla on myös todella inspiroivat ohjeet ja hienot kuvat! Olet vielä jaksanut ottaa kuvia noista valmistusvaiheistakin, minä en vielä kykene niin pitkälle. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...