lauantai 13. syyskuuta 2014

Omenainen kesäkurpitsahillo

Ensimmäiset omenapuumme ravistamat kypsät omenat pääsivät mukaan tähän kesäkurpitsahilloon.


Ainekset (noin 12 dl valmista hilloa)
  • 1,5 l kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
  • 6-7 dl omenaa pieninä kuutioina
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 5 dl sokeria (josta itselläni 2 dl hillosokeria)
  • 1-2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 0,5 tl kardemummaa

Poista suurista kesäkurpitsoista siemenrihmastot ja kuori ne. Pilko kesäkurpitsat sekä omenat pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot suureen kattilaan yhdessä sitruunamehun sekä sokerin kanssa. Sekoita ja anna mehustua jääkaapissa yön yli. Raasta joukkoon inkivääri, lisää kardemumma ja keitä hilloa noin 30 minuuttia. Kuori hillon pinnalle mahdollisesti nouseva vaahto pois keittämisen aikana. Soseuta hillo tasaiseksi sauvasekoitimella.

Jaa hillo kuumana puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje purkit heti. Hillopurkit voi umpioida pidempää säilytystä varten (ks. umpioimisohje esimerkiksi täältä). Hillon voi vaihtoehtoisesti myös antaa ensin jäähtyä, lusikoida pakasterasioihin ja säilöä pakastamalla.



Reseptin alkuperä: Reseptin pohjalla käytetty WSOY:n "Hyvä kokki"-kirjan vastaavaa ohjetta.

4 kommenttia:

  1. Todella herkullisen kuuloisia hilloja olet tehnyt lähiaikoina! Tässä pian innostuu itsekin :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Peggy. Hilloja on kyllä kiva keitellä näin syksyisin. Plus pitää saada nuo jättimäiset kesäkurpitsat jotenkin käytettyä, ja hilloihin ne uppoaa aika helposti. Omenoita on tulossa sen verran, että vois tehdä vielä ihan pelkistä ompuista yhden hillosetin.

    VastaaPoista
  3. Oih, tässähän alkaa hillokauha vipattaa! Kotona odottaa pari ämpäriä anoppilasta poimittuja omenoita, joten nyt vain kaupasta muutama kesäkurpitsa mukaan ja töpinäksi. (:

    VastaaPoista
  4. Sehän on kiva kuulla Helmi, että sielläkin on hillokauhalle käyttöä. :) On nuo itse keitetyt hillot vaan niin hyviä pimeinä syysiltoina.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...