lauantai 31. toukokuuta 2014

Keittiökuulumisia: Juhlan aika

Tänään vietetään ympäri maata jos jonkinlaisia kokkareita. On koulujen kevätjuhlia, lakkiaisia, häitä ja muita pirskeitä. Tällaisena päivänä haluan itsekin ehdottomasti osallistua juhlintaan. Jos elämä on kerran oletettavasti ihmisen parasta aikaa, ei sitä mielestäni kannata pilata ainakaan liian vähäisellä juhlimisella. Keksinkin monta aihetta viettää omaa juhlapäivää. Saan viettää pitkästä aikaa tosi rauhallista viikonloppua, ei ole kiire mihinkään tai mitään pakollista menoa. Kirsikkapuu kukkii. Omenapuuhun avautui myös aamulla ensimmäinen kukinto. Herneenversot nousevat jo kovalla tohinalla kasvimaalla. Tämä blogi vietti juuri 6-kk synttäreitään. Jos ei näissä ole juhlan aihetta kerrakseen, niin on se kumma.

Päätin juhlan kunniaksi mennä oikein ulos syömään. Varasin siis pöydän omasta lempiravintolastani, eli tuosta takapihalta, ja valmistin keväisen juhla-aterian. Juhlamenu oli seuraavanlainen:
---


---

Raparperi-mansikkakohokasta ja vaniljajäätelöä
Hyvää oli. Alla vielä kuvia yhdestä juhlan aiheesta, eli takapihaani komistavan kirsikkapuun kukinnoista. Jälkiruoan kanssa nautittiin kirsikkapuun kunniaksi lisäksi vielä lasilliset viime syksyn sadosta valmistamaani kirsikkalikööriä.


Omenapuun nuput ovat tällä hetkellä vielä kauniissa vaalenpunaisessa vaiheessa:


3 kommenttia:

 1. Ihana menu ja upeat kukkakuvat!
  Meilläkin on huomenna omenankukkajuhlat :)

  VastaaPoista
 2. Meillä omenankukat ovat jo pääasiallisesti pudonneet puusta, joten sitäkin mukavampaa ihailla näitä kuvia. Onpa todella kauniin vaaleanpunaiset omenankukat.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hannele ja Jonna. :) Kukkiva omenapuu on kyllä juhlan arvoinen asia. Harmi kun ne kukat tosiaan putoavat niin nopeasti, pitää joka päivä käydä ihastelemassa tuota kukkivaa puuta, kun se on vielä mahdollista.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...