lauantai 5. huhtikuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustotortellinit & paahdetut punajuurilohkot

Valmistin jälleen vaihteen vuoksi pastaa. Koska kaupasta löytyi vielä ihan hyvän oloisia punajuuria, ja jääkaapissa majaili pehmeää vuohenjuustoa, päätin kokeilla valmistaa punajuurella värjätystä tuorepastasta tortellineja vuohenjuustotäytteellä. Punajuuri pastataikinassa antaa pastalle nätin värin, muttei kuitenkaan kovinkaan voimakasta punajuuren makua. Tämän vuoksi paahdoin annoksen joukkoon lisäksi punajuurilohkoja ja pyöräytin valmiit raviolit vielä punajuuripestossa. Viimeistelin annoksen tuoreilla basilikanlehdillä sekä saksanpähkinöillä. Lopputuloksena syntyi kivan pinkki pasta-annos, jonka makumaailma istui hyvin ainakin omiin mieltymyksiin.



Ainekset (4:lle)

Tortellinit
  • 1 annos punajuurituorepastataikinaa
  • 300 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 0,5 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2-3 rkl raastettua parmesaania
  • hieman mustapippuria myllystä
  • 0,25 tl muskottipähkinää

Paahdetut punajuurilohkot
  • 2 isohkoa punajuurta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ~0,5 tl sormisuolaa
  • ~0,5 tl kuivattua timjamia
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi
  • ~1,5-2 dl punajuuripestoa (käytin itse parmesaaniversiota tästä pestosta)
  • ~0,5 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 12 saksanpähkinää

Valmista punajuuripesto (jos sitä ei löydy valmiina). Pesto säilyy jääkaapissa hyvin useita päiviä, joten sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen pastapäivää.

Valmista tortellinit. Valmista tuorepastataikina peruspastataikinaohjeen mukaan, sekoita taikinan joukkoon lisäksi yksi iso hienoksi raastettu punajuuri. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen sen muotoilemista tortellineiksi. Sekoita vuohenjuusto, öljy, hienonnetut yrtit, sitruunankuori ja -mehu, parmesaani, mustapippuri sekä muskottipähkinä tasaiseksi massaksi.

Kaulitse pastataikina ohuiksi levyiksi (pastakoneella tai kaulimella) ja paloittele se haluamasi kokoisiksi (~4-6 cm) neliöiksi tai ympyröiksi. Nostele pastalevypalojen päälle pieni nokare vuohenjuustotäytettä, taita pastalevy kolmioksi tai puoliympyräksi ja painele reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Pyöräytä kolmion tai puoliympyrän pitkän sivun kulmat yhteen ja purista kiinni toisiinsa. (Tortellinien muotoiluohjeita kuvien kera löytyy esimerkiksi täältä). Nostele tortellinit jauhotetulle alustalle odottamaan keittämistä. Tortellinit voi hyvin myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.


Kuori punajuuret ja pilko ne ohuehkoiksi lohkoiksi. Laita öljy kulhoon ja sekoita sen joukkoon suola, timjami sekä mustapippuri. Pyöräytä punajuurilohkot öljyssä niin, että ne öljyyntyvät ja maustuvat kauttaaltaan. Levitä lohkot uunipellille tai uunivuokaan ja kypsennä niitä 220-asteisessa uunissa ~20-25 minuuttia, kunnes lohkot ovat paahtuneet ja kypsiä.

Kypsennä tortellinit suuressa määrässä juuri ja juuri kiehuvaa suolavettä 3-4 minuuttia. Kun tortellinit nousevat veden pinnalle, ne ovat kypsiä. Nostele tortellinit esimerkiksi reikäkauhalla hetkeksi sivuun. Kaada suurin osa keitinvedestä pois, jätä kattilaan vettä vain muutama ruokalusikallinen. Lisää punajuuripesto kattilaan ja sekoita sitä kuumalla liedellä niin, että pesto lämpenee. Kääntele lämmin pesto varovasti tortellinien joukkoon.

Kokoa annokset. Nostele lautasille vuorotellen tortellineja, paahdettuja punajuurilohkoja sekä basilikanlehtiä. Murskaa saksanpähkinät muutamaan osaan ja ripottele pähkinät lopuksi annosten pinnalle.


Reseptin alkuperä: Rommirusinan oma kehitelmä.

6 kommenttia:

  1. Käsittämättömän kauniita! Punajuurta, vuohenjuustoa ja tuorepastaa, ihmettelen jos nämä maut eivät toimi!

    VastaaPoista
  2. Kiitti Rokkipöllö. Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä mahtava klassinen makupari ja pasta on aina hyvää, ainakin meikäläiselle maistui. :)

    VastaaPoista
  3. Kaunista! Tykkäisin varmasti.

    VastaaPoista
  4. Kiitos luimupupu. :) Tuli noista ainakin ihan nätin värisiä.

    VastaaPoista
  5. Mahtavan väristä, ja noilla aineksilla taatusti hyvän makuista. Tortellinien värkkäys ottaa aikansa, mutta niitä syödessä vaiva palkitaan.

    VastaaPoista
  6. Kiitos. :) Juu, ei ole ihan pikaruokaa noiden värkkäys. Onneksi jaksoin väsätä pakkaseen muutaman ylimääräisen annoksen, nyt on helppo herkutella kun tortellinihimo iskee seuraavan kerran.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...