sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kesäkurpitsa-fetasalaatti

Joskus sitä vaan tekee mieli hyvää simppeliä salaattia. Tällainen himo iski kohdalle tänä viikonloppuna, vaikkei nyt salaattien ja vihannesten paras sesonki olekaan. Tässä salaatissa pinaatin ja rucolan joukkoon on lisätty ohuita oliiviöljyssä paistettuja kesäkurpitsasiivuja ja päälle on ripoteltu fetajuustoa sekä paahdettuja pähkinöitä.


Ainekset (2:lle kevyenä pääruokana)
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • ~2-3 rkl oliiviöljyä
  • ~70 g (1 rasia) pinaattia
  • ~1 dl rucolaa
  • 100 g fetajuustoa
  •  0,5 dl pähkinöitä (esimerkiksi cashewpähkinöitä)
Salaatinkastike:
  • ~2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl dijon-sinappia
  • 0,5 rkl kuivattua oreganoa
  • ripaus sormisuolaa
  • hieman mustapippuria myllystä 

Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pitkittäissunnassa esimerkiksi hedelmänkuorimaveistä, juustohöylää tai mandoliinia käyttäen. Siivuta vain kovempi malto-osa ja säästä pehmeä sisusta jotain muuta ruokaa varten. Paista kesäkurpitsasiivut kuumalla paistin- tai parilapannulla oliiviöljyssä (kesällä grilli olisi mahtava tähän käyttötarkoitukseen). Paistoaika on todella lyhyt, noin 0,5-1 minuuttia. Jäähdytä paistetut kesäkurpitsasiivut ennen niiden lisäämistä salaattiin.

Huuhtele pinaatti sekä rucola ja sekoita niiden joukkoon jäähtyneet kesäkurpitsaviipaleet. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Annostele salaatti lautasille ja ripottele päälle murusteltu fetajuusto sekä paahdetut pähkinät.



Reseptin alkuperä: Copy-pastetettu täältä.
(Maidottoman ja vegaanin version saa luonnollisesti helposti jättämällä fetan pois salaatista.)

5 kommenttia:

  1. Nams, tästä tuli ihana kesäinen fiilis. Kohta voisikin jo puutarhamyymälästä valita erilaisia kesäkurpitsan siemeniä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan raikasta ja maukasta, pähkinät kruunaavat kokonaisuuden. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Omenaminttu ja ssiiri! :) Hmm, itse en ole mikään viherpeukalo, mutta pitäisiköhän sitä tänä vuonna kokeilla kasvattaa itse noita salaattitarpeita ihan tosissaan, jos ei nyt kesäkurpitsaa niin ainakin pinaattia ja salaatteja... Pitääpä pistää harkintaan (yritin itse asiassa viime vuonna istuttaa jotain salaatteja mutta myyräperhe ehti salaattiapajille ennen minua).

    VastaaPoista
  4. Ihana salaatti ! Täällä tehtiin eilen samoin ohuita kesäkurpitsaviipaileita paistettuna kevyesti oliiviöljyssä ja sekaan basilicanlehtiä sekä paahdettua saksanpähkinää. Feta oliskin sopinut loistavasti sinne kyytiin mukaan. Seuraavaksi sitten sitäkin :)

    VastaaPoista
  5. Sepäs sattui. :) Itse mietin kans että saksanpähkinät olisivat myös sopineet joukkoon oikein hyvin, kaapista nyt sattui vaan löytymään noita cashewpähkinöitä tällä kertaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...