perjantai 28. helmikuuta 2014

Blogin kulisseissa: 3-kk synttärit

Kylläpä se aika kuluu äkkiä, tämänkin ruokablogin syntyhetkistä on kulunut jo kolme kuukautta. Ajattelin kirjoitella itselleni ylös muutaman mietteen näiltä kuukausilta. On sitten kiva lueskella myöhemmin, että mitä ajatuksia on pyörinyt mielessä blogin eri vaiheissa.

Tämä blogin pito on niin hauska harrastus, että oikein harmittaa etten ole aiemmin ymmärtänyt ryhtyä bloggailemaan. Kun aikaisemmin keskityin pelkästään ruoanvalmistukseen ja resepteihin, on tämä blogin kirjoittelu tuonut aivan uusia aspekteja kokkausharrastukseeni ja kehittänyt minua myös minulle aiemmin oudoissa asioissa. Itse uusien ruoanlaittotaitojen lisäksi olen oppinut esimerkiksi:
 • paljonkin ruoka-aineiden sesongeista,
 • että kaikki viinit eivät sovi vegaaneille,
 • mikä on pinterest ja miten tehdään facebook-sivu (uskaltauduin tekemään blogille semmoisen, sivu löytyy muuten osoitteesta www.facebook.com/muistasyodavalilla),
 • html:n perusteita.
Kameran peruskäyttö ja omaan silmään ihan kelvollisten valokuvien ottaminen on onnistunut ihan hyvin. Huomaan jo nyt kehitystä verrattuna esimerkiksi ensimmäisen kuukauden aikana ottamiini valokuviin. Olen myös ehtinyt syömään muutaman ruoan viileänä (enkä täysin kylmänä) kuvauksen jäljiltä, joten on tässä jonkinlaista kehitystä tapahtunut. Ja nyt kun päivänvaloa riittää hyvin jo viiteen asti, niin ainakin viikonloppuisin ehtii ihan hyvin kuvata noita annoksia myös luonnonvalossa. Tämä on muuten paljon helpompaa ja nopeampaa parin ensimmäisen kuukauden katto- ja taskulamppuviritelmiin verrattuna. Olen toistaiseksi luopunut alkuperäisestä tavoitteestani yrittää ottaa kuvia ruokien eri valmistusvaiheista, omat taidot eivät tähän vielä riitä. Ehkä näihin palataan vielä joskus myöhemmin.

Varsinaisen oman blogin kehittämisen lisäksi on ollut mahtavaa lukea muita ruokablogeja, olen inspiroitunut ja innostunut useista mahtavista ruokablogeista aivan uudella tavalla tämän harrastuksen myötä. On myös ihana huomata, että blogien kautta voi kommentoida ja pitää jonkinlaista yhteyttä muihin asiasta innostuneisiin kotikokkeihin. Itsellänikään kun ei ruoanlaitosta erityisen innostuneita tuttavia juurikaan ole, niin onhan se mukava löytää hieman samanhenkistä seuraa ihan vaikka vaan virtuaalisestikin. Suuri kiitos myös kaikille blogin tähänastisille lukijoille ja kommentoijille. Vaikka kirjoitankin tätä blogia enimmäkseen itselleni, on ollut todella sydäntä lämmittävää huomata, että tämä blogi on löytänyt jo jokusen lukijankin.

Pääasiassa on kuitenkin ruoka, jota tekee mieli valmistaa ja josta tekee mieli oppia aina vain enemmän ja enemmän. Pääkoppa on täynnä kaikenlaisia ideoita ja reseptejä, joita pitäisi päästä kokeilemaan. Ryhdyin yksi ilta kirjoittamaan ihan paperille näitä, mutta paperi loppui hetkessä kesken. Oi, kun vaan olisi aikaa...

Koska näihin postauksiin tuntuu olevan tapana liittää ainakin joku kuvakin, niin alla vielä kuva viime viikonlopun madekyljyslounaasta (joka ei siis millään tavalla liity tähän postaukseen... ;D Tämä nyt sattuu olemaan vain yksi valokuva, josta ei koskaan varsinaista reseptipostausta syntynyt).


Tämmöistä tällä kertaa. Onneksi nyt alkaa viikonloppu, ja ehdin toivon mukaan hieman kokkailemaan.

6 kommenttia:

 1. Hienoa hienoa. :) Minä ainakin olen nauttinut paljon blogisi näteistä kuvista!

  VastaaPoista
 2. Oi, suuri kiitos sinulle ssiiri! :) On tämä vaan niin koukuttavaa, olen suhteellisen täpinöissäni vieläkin tästä hommasta.

  VastaaPoista
 3. Sulla on kyllä todella kauniita kuvia! Minua alkoi omat alkuaikojen kuvani hävettämään niinkin paljon, että olen myöhemmin jopa korvannut joitakin uusilla ja osan vaan kylmästi poistanut. Olisi pitänyt hankkia järkkäri ja hyvä valo jo heti aluksi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Heidi! :) Aika jännä kuulla että sinullakin on iskenyt voimakas itsekritiikki päälle, teikäläisen kuvat kun on tosi herkullisia ja värikkäitä. Täytyy myöntää että itsellänikin on pyörinyt samantapaisia ajatuksia päässä joidenkin ekan kuukauden kuvien suhteen. Puoliso sitten meinasi, että eikös se ole ihan kiva että blogista pystyy seuraamaan taitojen kehittymistä noiden kuvien parantumisen muodossakin. Onhan se kyllä totta että ei omassa kehityksessä pitäisi olla mitään hävettävää.

  VastaaPoista
 5. Yritän myös ajatella, että blogissa näkee kehityksen omissa taidoissa. Alkuaikojen kuvani olivat ihan kamalia. Sinulla on todella hienoja jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Jonna. :) Esim. teikäläisen kuvista olen mallia yrittänyt ottaakin: :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...