lauantai 1. maaliskuuta 2014

Vertikaalinen päärynä-vuohenjuustosalaatti

Päätin tänään raskaan viikon jälkeen hemmotella itseäni herkkulounaalla, eli päärynä-vuohenjuustosalaatilla. Olen valmistanut kyseistä salaattia usein aiemminkin, mutta tällä kertaa päätin hassutella ja kasata tämän simppelin mutta maukkaan salaatin hieman uudella tavalla.


Ainekset (1:lle)
  • 1 kypsä luomupäärynä
  • ~1 tl sitruunamehua
  •  ~60 g vuohenjuustoa
  • hieman ruokaöljyä (juuston paistamiseen)
  • ~1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ~2 dl vuonankaalia ja rucolaa (tai jotain muita salaatteja)
  • ~1-2 rkl yrttiöljyä
  • muutama pekaanipähkinä

Valmista yrttiöljy (jos sitä ei löydy valmiina). Myös jokin muu öljypohjainen ja sitruunainen salaattikastike käy, jos yrttiöljyn valmistus tuntuu liian työläältä. 

Pese päärynä ja leikkaa sen pohjasta pieni siivu pois, jotta päärynä pysyy paremmin pystyssä. Siivuta päärynä vaakasuoraan kolmeen osaan, kaiverra siemenet ulos ja sivele leikkauspinnat pienellä määrällä sitruunamehua. Päärynän tulisi olla kypsä ja mehukas, jotta salaattia olisi tässä muodossa mielekästä syödä. Jos päärynä tuntuu liian kovalta, tai haluat "lämpimän salaatin", voit kypsentää päärynäsiivuja 5-10 minuuttia ~200-asteisessa uunissa (itse suosin yleensä kypsennettyä päärynää).

Siivuta vuohenjuusto kahdeksi kiekoksi ja paista kiekot nopeasti kuumassa paistinpannussa molemmin puolin (pienessä määrässä ruokaöljyä). Huuhdo salaatit.

Kokoa päärynäsalaatti. Aseta pohjimmainen päärynäsiivu lautaselle, nosta sen päälle yksi vuohenjuustokiekko ja valuta vuohenjuuston päälle hieman hunajaa. Asettele päälle vielä puolet salaateista sekä pekaanipähkinöistä ja ripottele päälle yrttiöljyä. Nosta keskimmäinen päärynäkiekko salaattikeon päälle ja päällystä se samalla tavoin. Nosta lopuksi viimeinen päärynäpala toisen kerroksen päälle.

Itse käytin Conference-lajikkeen päärynää, joka on muodoltaan aika pitkulainen. Salaatin kokoaminen oli hieman haastavaa, mutta pienellä kärsivällisyydellä se kyllä onnistui. Jatkossa taidan kuitenkin käyttää jotain pyöreämmänmuotoista päärynälajiketta tähän tarkoitukseen.


Reseptin alkuperä: Idea vertikaalisesta päärynäsalaatista on bongattu täältä.

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...