Avokadotahna / guacamole on helposti valmistuva herkku.
Ainekset
Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limemehu. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi ja lisää ne avokadon joukkoon. Muussaa avokadot tahnaksi esimerkiksi haarukkaa käyttäen. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla korianterilla. Anna guacamolen maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
- 3 avokadoa
- 1,5 limen mehu
- 1 pieni puna- tai salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- loraus oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- ~1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limemehu. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi ja lisää ne avokadon joukkoon. Muussaa avokadot tahnaksi esimerkiksi haarukkaa käyttäen. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla korianterilla. Anna guacamolen maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Kermaisempi avokadotahna
- 3 avokadoa
- 1,5 limen mehu
- 100 g ranskankermaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- ~3 rkl tuoretta korianteria
Halkaise avokadot,
poista niistä siemenet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle
limemehu ja lisää kulhoon myös loput ainekset. Aja tahna tasaiseksi
sauvasekoittimella.
Reseptin alkuperä: En kyllä rehellisesti sanottuna muista, mistä olen nämä reseptit ensimmäistä kertaa kopsinut (todennäköisesti "jostain netistä").
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti