sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Avokadotahna

Avokadotahna / guacamole on helposti valmistuva herkku.


Ainekset
  • 3 avokadoa
  • 1,5 limen mehu
  • 1 pieni puna- tai salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • ~1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limemehu. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi ja lisää ne avokadon joukkoon. Muussaa avokadot tahnaksi esimerkiksi haarukkaa käyttäen. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla korianterilla. Anna guacamolen maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.


Kermaisempi avokadotahna

  • 3 avokadoa
  • 1,5 limen mehu
  • 100 g ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • ~3 rkl tuoretta korianteria

Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limemehu ja lisää kulhoon myös loput ainekset. Aja tahna tasaiseksi sauvasekoittimella.


Reseptin alkuperä: En kyllä rehellisesti sanottuna muista, mistä olen nämä reseptit ensimmäistä kertaa kopsinut (todennäköisesti "jostain netistä").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...