sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pistaasipestolla kuorrutettu kuha

Kun samaa ruokaa tulee valmistettua kolmena perättäisenä viikonloppuna, tietää ruoan olevan oikeasti hyvää. Pistaasipestolla kuorrutettu kuha on ruokalaji, josta en tällä hetkellä tunnu saavan tarpeekseni. Menossa on siis jo kolmas viikonloppu, kun herkuttelin tällä kalaruoalla. Tänä viikonloppuna nautin kuha sai seurakseen välimerellisiä lisäkkeitä, nimittäin munakoisosalaattia sekä tsatsikia. Hyvää oli jälleen kerran...


Ainekset (4-6:lle)
  • 800 g kuhafileetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pistaasipesto
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 0,5 ruukkua tuoretta persiljaa 
  • 1 dl kuorittuja pistaasinsydämiä (suolaamattomia)
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • ~25 g raastettua parmesaanijuustoa
  • ~0,75 dl oliiviöljyä
  • 0,25 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmista ensin pistaasipesto. Pese ja kuivaa basilika sekä persilja ja rouhi pistaasinsydämiä hieman pienemmiksi veitsellä tai morttelissa. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne hieman pienemmiksi. Raasta parmesaani. Laita yrtit, pistaasinsydämet, valkosipuli, oliiviöljy, puristettu sitruunamehu sekä hunaja pieneen kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauva- tai tehosekoitinta käyttäen. Kääntele peston joukkoon lopuksi raastettu parmesaani. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Nypi kuhafileistä ruodot ja leikkaa kalat sopiviksi annospaloiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kalapaloja kuumalla pannulla noin 1,5 minuuttia molemmin puolin, eli kunnes kalat saavat pintaansa hieman kullanruskean värin. Mausta kuhapalat suolalla sekä mustapippurilla, siirrä  ne uunivuokaan ja levitä pistaasipesto kalojen pinnalle. Paista kuhapaloja 200-asteisen uunin keski- tai ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes kala on täysin kypsynyt ja peston parmesaani on hieman sulanut (sopiva paistoaika riippuu kalapalojen paksuudesta).


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä. Pistaasipeston idean hoksin "Elle mat & vin" (1/15) -lehdestä.

4 kommenttia:

  1. Nam,on kyllä herkkua tuollainen annos,ei ihmekään että valmistit sitä niin monena viikonloppuna!

    VastaaPoista
  2. Ehkä sitä ensi viikonloppuna pitää kuitenkin keksiä vihdoin joku muu ruoka, jottei kyllästy. :)

    VastaaPoista
  3. Tämä näyttää ja kuulostaa niin käsittämättömän hyvältä, että huomiset illallissuunnitelmat meni uusiksi - tätä on pakko tehdä!

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti maistuu sielläkin suunnalla Jerry. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...