lauantai 11. lokakuuta 2014

Paistettu nuudeli broilerilla

Nuudeliruoat ovat maukkaita, nopeatekoisia ja todella helposti muunneltavissa olevia ruokia, joita ainakin itselläni tulee syötyä suhteellisen useasti. Ehkä on siis aika postata tänne blogiinkin jokunen näistä resepteistä. Tämä thaityyppinen nuudeliresepti ei ole mikään aito perinteinen itämainen nuudeliruokaohje, vaan aivan tavallinen arkiruoka, jossa hyödynnetään myös "purkkikamaa" mm. currytahnan osalta.


Ainekset (4:lle)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 20 g kuivattuja sieniä (esimerkiksi herkkutatteja)
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 punainen chilipalko (tai maun mukaan)
  • 1-2 kevätsipulin vartta
  • 200 g (suolaliemeen säilöttyjä) mungpavun ituja
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 200 g muna- tai riisinuudeleita
  • 40 g suolapähkinöitä
  • 3 tl kalakastiketta
  • 1 lime
  • Pinnalle: tuoretta korianteria hienonnettuna

Mittaa soijakastike, riisiviinietikka sekä currytahna kulhoon, viipaloi joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita. Viipaloi broilerfileet ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne mausteseoksen joukkoon. Kääntele ja anna kanojen maustua hetken aikaa.

Liota kuivatut sieniviipaleet. Kuori salottisipulit, poista paprikasta siemenet ja viipaloi ne sekä chili ja kevätsipulit ohuiksi suikaleiksi. Valuta mungpavun idut. Keitä nuudelit lähestulkoon kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 3 minuuttia) ja valuta.

Kuumenna puolet öljystä vokkipannussa tai suuressa kasaripannussa ja lisää pannulle broilersiivut sekä niiden mausteseos. Paista broileriviipaleet kypsiksi kovalla lämmöllä ja nosta ne tämän jälkeen pannulta hetkeksi sivuun odottamaan. Lisää pannulle loput öljystä ja paista salottisipuli-, paprika- sekä chiliviipaleita, kunnes ne ovat kypsiä mutta niissä on jäljellä vielä hieman purutuntumaa. Lisää pannulle idut, kevätsipulit, nuudelit, broilersiivut sekä suolapähkinät ja mausta kalakastikkeella. Paista vielä hetki ja kääntele niin että ruoka maustuu tasaisesti.

Tarjoa ruoan kanssa limeviipaleita, joista jokainen ruokailija voi puristaa hieman mehua annoksensa päälle. Annosten pinnalle sopii hyvin myös tuore korianterisilppu (joskin sekin kannattanee laittaa tarjolle erikseen, jos ei tiedä kaikkien ruokailijoiden pitävän varmasti korianterin mausta).


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä. Tämä resepti syntyi eräänä arki-iltana, kun ystäväni päätti heittää minulle "masterchef challengen" tehtävänannolla "tässä on tämmöisiä raaka-aineita, tee semmoista samanlaista nuudeliruokaa kuin sieltä uudesta nuudelipaikasta saa".

4 kommenttia:

  1. Kauniin värikäs annos.Pidän paljon nuudeleista;tosin minulle lihattomana;D
    Ja alla olevat pikkuleivät kuulostavat ja näyttävät ihanilta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jael. Sinun blogista löytyykin niitä tosi ihania nuudelisalaatteja jne. :)

    VastaaPoista
  3. Erilaiset wokkiruoat ovat usein tosiaan arjen pelastus, kun tarvitaan nopeasti polttoainetta. Varsinkin hiukan oikoreittejä käyttäen, eli mainitsemaasi purkkikamaa hyödyntäen. Herkullisen näköinen annos.
    Laitan tänään muuten blogiini pohjolan kapristen ohjeen. Nyt olen ehtinyt niitä maistaa ja todennut ohjeen toimivaksi. Kiitos reseptin kierrätyksestä, linkkaan sen blogiisi. Taidan saada kyllä herkutella ihan yksin meidän perheessä noilla, kun meillä ei kukaan muu oikein diggaa aitoja kapriksiakaan. No, sopiihan se minulle :).

    VastaaPoista
  4. Kiitos Celebration Treats 4U. :) Pieni oikominen on minusta ihan ookoo, tuntuupa sitten itse alusta väsätyt ruoatkin aina vähän erityisemmiltä.

    Sehän on kiva että ne pihlajanmarjakaprikset onnistuivat. :) Reseptit kiertoon vaan! Itse bongasin sen ohjeen tosiaan Kulinaarimurulasta, jonne resepti päätyi ilmeisesti Soppa365:sta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...