tiistai 24. kesäkuuta 2014

Paistetut fetaporkkanat

Selailin eilen olohuoneeseeni kevään aikana kasaantunutta valtavaa ruokalehtipinoa. Erityisesti ruotsalaisen "Lantliv mat & vin" -lehden houkuttelevat reseptit ja ruokakuvat nostivat jälleen veden kielelle, ja kokeiltavien annosten "to do"-lista kasvoikin taas kerralla räjähdysmäisesti. Onhan se hyvä, että kouluruotsille tulee ainakin jotain käyttöä. Tässäpä eräs listalleni päätyneistä annoksista, nimittäin fetajuuston kera tarjoillut ja appelsiinilla sekä fenkolinsiemenillä raikastetut uuden sadon paistetut porkkanat. Aluksi ajattelin tätä nopeatekoista annosta lähinnä lisäkkenä jollekin lihaisammalle ruoalle, mutta ruokalajista tulikin kaikessa maistuvuudessaan täysin riittävä myös ihan sellaisenaan.


Ainekset (1:lle pääruokana, 4-6:lle lisukkeena)
  • 1 nippu (~5-6 kpl) uuden sadon porkkanoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria 
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 appelsiinin mehu
  • 20 g voita
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g fetajuustoa
  • 2 rkl hasselpähkinöitä
  • tuoretta lehtipersiljaa tai kirveliä

Pilko hasselpähkinät muutamaan osaan ja paahda pähkinöitä hetki kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa. Laita pähkinät sivuun odottamaan.

Pese porkkanat, kuori ne tarvittaessa ja halkaise pituussuunnassa puoliksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista porkkanoita 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle sokeri, fenkolinsiemenet sekä puristettu appelsiinin mehu. Laita kansi päälle ja anna porkkanoiden kypsyä vielä toiset 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä hieman napakoita. Sulata joukkoon voi ja mausta porkkanat suolalla sekä mustapippurilla.

Asettele porkkanat tarjoiluastialle ja kaada pannuun jäänyt liemi päälle. Murustele päälle fetajuusto ja ripottele pinnalle vielä paahdetut hasselpähkinät sekä hieman hienonnettua lehtipersiljaa tai kirveliä. Tarjoile heti.



Reseptin alkuperä: "Lantliv mat & vin" -lehti (2/2014), muuttelin aivan hitusen alkuperäisen reseptin mittasuhteita.

6 kommenttia:

  1. Nami. Fenkolinsiemenet sopivat hienosti porkkanan kanssa.

    VastaaPoista
  2. No niin kyllä sopi, ensimmäinen kerta kun itse testasin tuota komboa, pitääpä muistaa se jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuulloiset maut! Appelsiini ja fenkoli ovat kivoja mausteita porkkanalle, ja feta ja hasselpähkinä täydentävät kokonaisuutta epäilemättä erinomaisesti. Pistetään mieleen! :)

    VastaaPoista
  4. :) Tästä saattaisi saada pienellä virittämisellä myös kivan lisukkeen jollekin hieman itämaalaishenkiselle ruoalle.

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä, nämä pitää muistaa! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...