keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pienet kesäkurpitsa-vuohenjuustorullat

Tässäpä kiva pieni cocktailpala vuohenjuuston ystäville. Tai mikseipä näihin rulliin voisi vuohenjuuston sijaan sujauttaa jotain muutakin tuorejuustoa tai juustosekoitusta.


Ainekset (napostelupalana noin 4-6:lle)
  • 2 kesäkurpitsaa (mahdollisimman pitkää ja kapeaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Täyte
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 150 g vuohentuorejuustoa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 1-2 rkl tuoretta basilikaa ja/tai minttua hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • pieni ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Viipaloi kesäkurpitsat (siemenettömät osiot) pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylää käyttäen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista kesäkurpitsaviipaleet nopeasti molemmin puolin niin, että suikaleet pehmenevät hieman. Mausta viipaleet kevyesti suolalla sekä mustapippurilla ja anna niiden jäähtyä hetki.

Paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla paistinpannulla (ilman rasvaa). Rouhi pinjansiemeniä veitsellä hieman pienemmiksi. Sekoita siemenet, vuohenjuusto, hunaja, hienonnetut yrtit sekä oliiviöljy keskenään ja mausta seos ripauksella suolaa sekä mustapippuria.

Lusikoi pieni nokare vuohenjuustotäytettä jokaisen kesäkurpitsaviipaleen alalaitaan ja rullaa viipaleet napakoiksi rulliksi. Säilytä rullat jääkaapissa tarjoiluun asti.


Reseptin alkuperä: Ranskalaisen "Saveurs" (No 221, Juillet-Août 2015)-ruokalehden ohje hyvin pienin mittasuhteellisin muutoksin.

8 kommenttia:

  1. Minäkin tein joskus tällaisia, mutta sinun näyttää ja kuulostaa paljon paremmilta kuin omani :D Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna. Paitsi että en kyllä suostu uskomaan, etteivät sinun rullasi olisi olleet aivan yhtä maistuvia tai jopa parempia.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kaura. Nämä oli hyviä, johtunee varmaan suuresta vuohenjuustomäärästä. :)

      Poista
  3. Nuo on niin nättejä ja kivoja tarjottavia,olen itsekin tehnyt joskus sellaisia:) Mutta tuo hunajan lisäys kuulostaa kivalta,taidankin lisätä sitä jos taas teen tällaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nämä oli kivoja pikkusyötäviä. Tosin meillä ei muut niin vuohenjuustosta perusta, joten jouduin syöpöttelemään nämä yksinäni, aivan kauhea uhraus. ;)

      Poista
  4. Minua koukuttavat nuo pinjansiemenet. Ihanan tuntuinen täyte. Ja taas niin kauniisti laitettu esille ja kuvattu. Ehdoton must to do -alkuhärpäke ja mikä mainio pari pikku muikunmätileipäsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. :) Oi jos jostain muikunmätiä saisin, ehkä jouluksi raskin ostaa sitäkin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...