lauantai 18. huhtikuuta 2015

Juustoa & hunajaisia pähkinöitä

Olkoon vaikka kuinka kevät ja kevyempien herkkujen sesonkiaika, en pysty luopumaan tästä ehkä hieman jouluisestakin pähkinöiden ja juuston yhdistelmästä, johon lisäsin tällä kertaa myös tuoreita viikunoita. Kermaisen valuvasta valkohomejuustosta saa yhdessä hunajaisten pähkinöiden kanssa todella vaivattomasti täydellisen juustohiiren jälkiruoan. Juuston lisukkeineen voisi jakaa hyvin myös vaikka pienten leipäpalojen päälle, jolloin annoksesta saisi kivan cocktailpalatarjottavan juhlahetkiin. Varoitus lienee kuitenkin paikallaan: vaikkakin juustokiekosta pitäisi teoriassa riittää ainakin muutamalle ihmiselle, onnistuin taloutemme ainoana valkohomejuuston ystävänä tuhoamaan koko annoksen itsekseni rennon viikonloppuillan iltanaposteluna.


Ainekset (4-8:lle)
  • 1 rkl voita
  • 0,5 tl kanelia
  • hieman chilihiutaleita
  • 2 dl pähkinäsekoitusta
  • 0,5 dl kuivattuja karpaloita
  • 3 rkl hunajaa
  • 200-300 g valko- tai punahomejuustoa (esimerkiksi kotimaista Mouhijärven Herkkujuustolan Väinö- tai Metsuri-juustoa)
  • (3-4 tuoretta viikunaa)
  • muutama tuore timjaminoksa

Sulata voi pannulla ja lisää pannulle kaneli, chilihiutaleet sekä pähkinät. Paahda pähkinöitä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan välillä käännellen. Pähkinät palavat helposti, joten pidä niitä jatkuvasti silmällä. Lisää pannulle lopuksi  karpalot sekä juokseva hunaja ja sekoita.

Huuhdo viikunat huolellisesti ja lohko ne neljään osaan. Tarjoa valkohomejuustokiekko pähkinäkarpalosekoituksen, viikunoiden sekä tuoreen timjamin kera.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä. Olen käyttänyt samantapaisia kanelilla sekä hunajalla maustettuja pähkinöitä myös esimerkiksi juurescarpaccion lisukkeena. 

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...