sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Aamiaispizza

Hyvää huomenta! Mikäpä onkaan mukavampi tapa aloittaa viikonloppuaamu kuin nostaa aamupalapöytään kananmunia, pekonia sekä tomaatteja sisältävä vastapaistettu ja tuoksuva pizza. Kun pizzapohjataikinan valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin yöksi kohoamaan, ei pizzan pyöräyttämisessä aamulla edes kestä kauaa.



Ainekset (1 pizza, 3-4:lle aamupalana)

Pizzataikina
  • 1 dl vettä
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,5 dl grahamjauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 g kuivahiivaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täytteet
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 0,5 tl sokeria
  • 80 g cheddar-juustoa
  • 100 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
  • 80 g ricotta-juustoa
  • 3-4 siivua maalaispekonia
  • 3 kananmunaa
  • hieman sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee pizzataikina (valmistin omaan aamiaispizzaani hieman runsaskuituisemman ja pehmeämmän grahamjauhoja sisältävän pohjan, mutta myös peruspizzataikina sopisi toki hyvin aamiaispizzaan). Lisää kädenlämpöiseen veteen suola ja sekoita jauhot sekä kuivahiiva keskenään. Lisää jauhot veden joukkoon yhdessä oliiviöljyn kanssa ja sekoita kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puolisen tuntia. Pizzataikinan voi valmistaa jo edellisenä iltana ja jättää jääkaappiin yöksi kohoamaan.

Valuta tomaattimurskasta tarvittaessa nestettä hieman vähemmäksi ja lisää tomaattimurskan joukkoon tomaattipyree, sokeri sekä ripaus suolaa. Raasta cheddar. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.

Venyttele ja muotoile kohonneesta taikinasta jauhotetulla alustalla ohut pizzapohja. Levitä tomaattikastike pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele tomaattikastikkeen pinnalle juustoraaste, kirsikkatomaatit sekä ricotta-juusto. Asettele myös pekonisiivut pizzan pinnalle ja riko täytteiden päälle vielä kananmunat. Ripottele pizzan pinnalle hieman sormisuolaa ja rouhi päälle vielä mustapippuria. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa (mielellään pizzakiven päällä) 12-15 minuuttia, kunnes pizzapohja on kypsynyt ja kananmunat ovat hyytyneet.


Reseptin alkuperä: Ei mitään yhtä tiettyä lähdettä. Olen bongaillut vastaavanlaisia aamupalapizzoja erinäisistä ruokablogeista. Ricotta-juuston lisäämisen aamiaispizzatäytteeksi keksin "Donna Hay" (Feb/Mar 2015) -lehden sivuilta.

6 kommenttia:

  1. Pizzaa aamiaiseksi, tätä on saatava! Kananmunien kypsyys näyttää täydelliseltä, hieno eväs.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rokkipöllö. Niinpä, miksipä ei, samahan se on yhdistää nuo aamiaisainekset pizzaksi. :)

    VastaaPoista
  3. Aamiaispizza on kyllä yksi maailman parhaista keksinnöistä!

    VastaaPoista
  4. Aamiaispizzalla saa koko päiväksi hymyn huulille :)

    Minäkin olen tainnut aikoinani löytää aamiaispizzaohjeen Donna Hayn lehdestä. Nyt olen ostanut muutaman lehden tabletille, ja niissä on niin paljon ihania ohjeita, etten tiiä mistä aloittaa.

    VastaaPoista
  5. Tämä on hyvä idea! Voisi sopia mökkiviikonlopulle, otan resetin talteen. :-)

    VastaaPoista
  6. @Jerry: Nobelin saisivat antaa sen keksijälle. :)

    @Koti Harmi: Minä löysin nuo Donna Hayn lehdet vasta tänä vuonna ja ihastuin niihin oikopäätä, loistavia lehtiä. Tänä viikonloppuna ehdin testaamaan muutamaa reseptiä tuosta alkuvuoden lehdestä, hyviä tuli.

    @ulla: Joo, pizza-aamiainen sopii kyllä rentoon mökkeilyyn. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...