sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pinaattipasta tomaateilla ja vuohenjuustolla

Tämä ihanan simppeli pastaruoka on kiireisen pelastus (varsinkin, jos jääkaapista löytyy valmiiksi tehtyä pestoa). Lisäksi siinä on mielestäni sievät värit.


Ainekset (4:lle)

Valmista pesto (jos sitä ei löydy valmiina). Paahda pinjansiemenet kuumassa kuivassa pannussa. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Keitä tuorepasta suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Kuumenna tällä välin pannussa oliiviöljyä ja paista tomaatteja hetken ajan niin, että ne hieman pehmenevät. Mausta tomaatit mustapippurilla ja ripottele niiden joukkoon mahdollisesti hieman sokeria.

Siivilöi pasta ja sekoita sen joukkoon pesto sekä kirsikkatomaatit. Lämmitä pastaa vielä hetki, niin että pestokin lämpenee. Jaa pasta lämmitetyille lautasille. Pilko vuohenjuusto neljään osaan ja paista juustopalojen pintaan kevyt kullanruskea väri öljytyllä paistinpannulla. Nosta jokaisen pasta-annoksen päälle vuohenjuustoviipale ja ripottele päälle vielä hieman pinjansiemeniä.



Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä, aika peruspastaresepti.

8 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen pasta, tätä pitää kokeilla lounaaksi alkuviikosta. :-)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos Riitta. :) Tuli kyllä ihan maukas setti. Meikäläinen on elänyt kuluneen viikon aika pitkälti pastalla, itsellä pitää kyllä ensi viikolla vaihtaa taas hieman vähempihiilariseen ruokavalioon.

    VastaaPoista
  3. Ihana resepti. Pitää pistää kokeiluun joku arkipäivä. Oletko muuten itse tehnyt koskaan pinaattipastaa? Onkohan vaikeaa?

    VastaaPoista
  4. Kiitos ulla. :) Tarkoitatko tuota pinaattituorepastaa? Tuo tämän reseptin & kuvan pasta on itse tekemääni, ohje ja kuva keittämättömästä pastasta löytyy Tuorepasta-reseptin alta (linkitin tässä jutussa sinne, kun en jaksanut kopsia reseptiä uusiksi). Tai no en siis tehnyt mitään ihmeempää, heitin vaan sulatettua pakastepinaattia peruspastataikinan joukkoon, en tiedä onko se täysin "oikea" tapa tehdä tuota hommaa. ;)

    VastaaPoista
  5. No justiinsa! Olenpa puusilmä! Tuota minä juuri tarkoitin. Tykkään itse paljon pastan tekemisestä, mutten ole koskaan tehnyt pinaattituorepastaa. Laitankin listalle. Kiitos tästä.

    VastaaPoista
  6. Kerrothan sitten miten onnistuu. :) Itsellä on kokeilulistalla seuraavaksi jokin punainen pasta, esimerkiksi punajuurella tai tomaattisoseella värjätty / maustettu.

    VastaaPoista
  7. Mitä vuohenjuustoa käytit? Muodon perusteella näyttäisi chevreltä, mutta jotenkin se ei silti näytä chevreltä...

    VastaaPoista
  8. Kyllä se ihan peruschevreä on. Ihan totta, siitä tuli paiston jälkeen jotenkin ei-niin-chevren näköinen, en tiedä mitä tapahtui. ;) Näköjään kirjoitin ohjeeseen vähän eri tavalla kuin miten tein tuon kuvattun annokseen, paistoin ensiksi juustokiekon ja halkaisin sen vasta sitten (kahteen osaan per kiekko), hämäisiköhän se vähän tuossa kuvassa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...