maanantai 11. huhtikuuta 2016

Helppo bulgurlisuke

Erilaiset kuskus- ja bulgurpohjaiset ruoat ovat saaneet kuluneina vuosina vahvan jalansijan länsimaidenkin ruokapöydissä erityisesti riisin tai pastan korvaajina. Esiintyvätpä ne aika ajoin myös omassa kotikeittiössäni, jossa olen mieltynyt hyödyntämään kyseisiä raaka-aineita erityisesti pääruokaa komppaavissa lisukkeissa sekä salaateissa. Tämä bulgurlisuke on hyvin tyypillinen keittiöni aikaansaannos ja äärimmäisen helppotekoinen; keitetyn bulgurin joukkoon tarvitsee lähinnä viskellä kaikenlaisia omia makumieltymyksiä tyydyttäviä aineksia, sekoittaa ja tarkistaa maku. Hommassa ei kulu montaakaan minuuttia aktiivista työaikaa, ja ruokaa syntyy kerralla suuremmallekin porukalle.


Ainekset (lisukkeena noin 4-6:lle)
  • noin 6 dl (tai pakkauksen ohjeen mukaan) kasvislientä / vettä
  • suolaa
  • 3 dl bulguria
  • 0,5-1 sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dl rusinoita
  • 100 g öljysäilöttyjä fetakuutioita (öljyineen) 
  • 1 purkki tuoretta minttua hienonnettuna
  • 0,5-1 purkkia tuoretta (lehti)persiljaa hienonnettuna
  • 80 g baby pinaattia
  • (oliiviöljyä)

Kuumenna kasvisliemi tai vesi kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon ripaus suolaa. Lisää bulgursuurimot liemen joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan (tyypillisesti noin 8-12 minuuttia), kunnes liemi on imeytynyt suurimoihin. Mausta bulgur sitruunamehulla sekä mustapippurilla, sekoita ja anna sen jäähtyä haaleaksi.

Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pistaasipähkinöitä tarvittaessa hieman pienemmiksi ja lisää ne bulgurin joukkoon yhdessä rusinoiden, fetan, tuoreen yrttisilpun sekä baby pinaatin kanssa. Sekoita huolellisesti ja maistele; lisää mausteita tarvittaessa. Jos bulgur tuntuu kuivalta, voit lisätä sen joukkoon vielä hieman oliiviöljyä.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä, peruskamaa / laiskan kokin bravuuriosastoa.

4 kommenttia:

  1. Bulguri on kiva lisäke salaatteihin,ja maukas lisäke tuo sinun tekemäsi.En ole tosin koskaan keittänyt bulguria,vaan kaatanut ihan kiehuvaa vettä päälle,ja sitten siivilöinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista, minä olen kypsentänyt kuskusia tuolleen kuumassa vedessä hauduttamalla mutta en koskaan bulguria.

      Poista
  2. Minäkin olen kypsentänyt bulgurin yleensä Jaelin tapaan. Nyt on taas ollut pitkä bulguriton ja couscousiton kausi. Että hyvän muistutuksen tööttäsit eetteriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hmm, pitääpä tosiaan kokeilla tuota hauduttamista, se tuntuu olevan kerta sen verran yleinen valmistustapa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...