tiistai 21. huhtikuuta 2015

Sitruunaiset broilerin koipinuijat

Johtuneeko keväästä, mutta nykyään mieleni halajaa erityisesti sitruunaisia ruokia. Tällä kertaa sitruuna pääsikin maustamaan uunissa paahdettuja tahmean rasvaisen maukkaita broilerin koipipaloja, joita meillä nautittiin eräänä päivänä lounaaksi vihersalaatin sekä aiolin kera. Ai että, on se broilerin koipinuijien syöminen niin mukavan sottaista ja maistuvaa puuhaa (kysykää vaikka puolisoltani, joka mutusteli näitä koipipaloja kumihanskat kädessä).


Ainekset (2:lle)
  • 2 (luomu)sitruunaa
  • 0,5-1 punainen chilipalko 
  • 0,5 dl oliiviöljyä tai muuta ruokaöljyä
  • 0,5 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan enemmänkin)
  • mustapippuria myllystä
  • 800 g broilerin koipipaloja
  • 0,5-1 valkosipuli
  • pieni nokare voita paistamiseen
  • (Pinnalle: tuoreita oreganon lehtiä)

Pese yksi sitruuna, raasta sen kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja purista sitruunamehu. Hienonna chili. Vispaa öljy, viinietikka, soijakastike, fariinisokeri, sitruunan kuoriraaste sekä mehu ja chilisilppu pienessä kulhossa tasaiseksi marinadikastikkeeksi ja mausta kastike vielä suolalla sekä mustapippurilla. Pistele broilerin koipinuijiin haarukalla muutamia reikiä ja sekoita marinadikastike tasaisesti nuijien joukkoon. Anna marinoitua muutama tunti, mielellään yön yli.

Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi. Kumoa broilerin koipipalat uunivuokaan, lisää niiden joukkoon noin puolet ylijääneestä marinadikastikkeesta ja ripottele koipien pinnalle halutessasi vielä hieman lisää suolaa. Pese toinen sitruuna ja halkaise se puoliksi. Kuumenna voi paistinpannussa, paista sitruunan leikkuupintoihin pannulla kullanruskea väri ja nosta sitruunapuoliskot uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Poista valkosipulista uloin kuorikerros ja leikkaa valkosipulin hattu pois siten, että valkosipulinkynnet tulevat hieman näkyviin. Sipaise leikkuupinnoille hieman marinadikastiketta ja nosta sipuli uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

Nosta vuoka 220-asteiseen uuniin ja anna koipipalojen kypsyä 30-45 minuuttia, tai kunnes niiden pinta on hieman rapeutunut ja liha on täysin mureaa ja kypsää. Valele nuijia paistamisen aikana muutamaan otteeseen kevyesti marinadikastikkeella. Jos haluat nuijien pintaan hieman lisäväriä, voit kytkeä grillivastuksen päälle viimeisen 5 paistominuutin ajaksi. Koipipalat voi toki kypsentää uunin sijasta myös grillaamalla. Ripottele halutessasi pinnalle hieman tuoreita oreganon lehtiä ja tarjoa heti hyvän dippikastikkeen tai vaikka majoneesin kera.


Reseptin alkuperä: Ei mitään yhtä erityistä lähdettä, ohje on satunnainen yhdistelmä useammasta reseptistä.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...