keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Purjo-herkkutattifrittata

Frittata, tämä espanjalaisen tortilla-munakkaan italialainen serkku, on kyllä kiva ruokalaji helppotekoisuudessaan ja monipuolisuudessaan. Mehevä frittata toimii herkullisena aamiaisena, brunssitarjottavana tai lounaana, ja sen voi tarjoilla esimerkiksi raikkaan salaatin kera tai ihan sellaisenaan. Frittatasta saa myös hyvin edullista vatsantäytettä isommallekin porukalle, ja sen joukkoon voi hyvin heitellä edelliseltä päivältä ylijääneet ruoantähteet. Viime viikonlopun lounaaksi paistamaani kasvisfrittataan päätyi täytteeksi purjosipulia sekä viime syksyn herkkutattisatoa. Maukasta tuli, pitäisi muistaa pyöräyttää frittataa useamminkin!


Ainekset (4-6:lle)
  • 35 g kuivattuja (tai 300 g tuoreita) herkkutatteja
  • 1 iso purjosipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 8 kananmunaa
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 0,5-0,75 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 80 g juustoa (esimerkiksi Fontina-juustoa tai kermajuustoa)

Liota kuivatut tai viipaloi tuoreet herkkutatit. Puhdista purjo ja suikaloi sen valkoiset ja vaaleanvihreät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna puolet oliiviöljystä (uuninkestävässä) paistinpannussa ja kuullota purjosuikaleita noin 5 minuuttia. Lisää pannulle sienet ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 5-8 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.

Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa ranskankerma kevyesti niiden joukkoon. Hienonna kulhoon myös persilja ja mausta seos suolalla sekä runsaalla mustapippurilla. Raasta juusto ja sekoita siitä puolet kananmunaseokseen.

Lisää loput oliiviöljystä paistinpannulle ja kaada munakasseos pannulle purjon sekä sienten joukkoon. Paista frittataa keskilämmöllä sekoittamatta noin 5 minuuttia, kunnes sen reunat alkavat hyytyä. Ripottele loppu juustoraaste frittatan pinnalle ja nosta pannu 180-asteiseen uuniin keskitasolle. Anna frittatan paistua noin 25 minuuttia, kunnes se on täysin hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin kullanruskean värin. Frittatan voi kypsentää uunin sijaan myös liedellä kannen alla miedolla lämmöllä hauduttaen.

Ripottele halutessasi paistetun frittatan pinnalle vielä hieman hienonnettua persiljaa. Itse pidän frittatasta puolilämpimänä, mutta sen voi tarjoilla oman maun mukaan myös kuumana tai mikseipä myös viileänä.


Reseptin alkuperä: Frittata-inspiraatio iski amerikkalaista "Holiday Entertaining" (2014) -lehteä selaillessa. Myös frittatan perusreseptiikka on otettu kyseisestä lehdestä (pienin muokkauksin tottakai).

5 kommenttia:

  1. Tuollainen on kyllä niin hyvää:) Ja tosi hyvä kuva:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jael. :) Näistä munakkaista tahtoo ainakin itselle olla haastavaa saada hyviä kuvia. No ehtipä frittata sopivasti jäähtyä semilämpimäksi tuossa kuvatessa. :)

    VastaaPoista
  3. Minä taas olen munakkaiden suuri ystävä, mutta maistuisi minulle myös frittata.Etenkin kun siinä on vielä herkullisia herkkutatteja. :-)

    VastaaPoista
  4. Sinä se sitten osaat näiden kuvien sommittelun. :) Herkullisen näköistä ja kiilloista!

    VastaaPoista
  5. @Terhi: Herkkutatit olivat kyllä maukas täyte tuossa frittatassa. Vielä olisi jonkin verran tatteja käyttämättä viime syksyltä...

    @ssiiri: Kiitos kiitos. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...