lauantai 10. tammikuuta 2015

Kylmä avokadokeitto

Tämä avokadosta, kurkusta ja jogurtista valmistettu kylmä sosekeitto sopii mainiosti kevyeksi väli- tai alkupalakeitoksi, mikseipä myös vaikka raikkaaseen brunssipöytään. Viilentävä ja samettinen keitto/smoothie maistuisi mainiolta myös kuumana kesäpäivänä, niitä tässä odotellessa...


Ainekset (4:lle alkukeittona)
  • 2 avokadoa
  • 1 iso kurkku (noin 400 g)
  • 1 lime
  • 2,5 dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 1-2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • hieman chilihiutaleita
  • hieman suolaa
  • (Pinnalle: avokadoa, ruohosipulia, minttua, chilihiutaleita, kurkku- ja/tai limesiivuja)

Poista avokadoista siemenet ja kuoret. Pese kurkku ja pilko se yhdessä avokadojen kanssa ronskeiksi palasiksi. Laita kasvikset tehosekoittimeen ja pursita joukkoon limen mehu. Lisää jogurtti, yrtit sekä chilihiutaleet ja suola ja surauta ainekset tasaiseksi seokseksi. Maistele ja lisää mausteita ja yrttejä tarvittaessa. Anna keiton jäähtyä jääkaapissa vähintään 1-2 tunnin ajan. 

Jaa keitto annosmaljoihin. Koristele annokset halutessasi pilkotulla avokadolla, hienonnetulla ruohosipulilla, mintunlehdillä, kurkku- ja limesiivuilla ja/tai chilihiutaleilla.


Reseptin alkuperä: Idea ja alkuperäinen ohje on otettu täältä.

6 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja herkullisen kuuloinen keitto.

    VastaaPoista
  2. Nam! Niin herkullisen näköistä! Pidän kovasti avocadokeitosta, muttan koskaan ole tohtinut itse yritää tehdä... ehkäpä nyt rohkaisen mieleni. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Ihanan keväiset kuvat, antaa toivoa tänne lumikinosten keskelle. Kesää odotellessa!

    VastaaPoista
  4. @Minna Vuo-Cho: Kiitos. :)

    @ulla: Kiitos. Eipä tuo tosiaan vaikeaa ollut, ainekset vaan tehosekoittimeen ja surautus tasaiseksi. Keiton olisi hyvin voinut maustaa muuten myös korianterilla.

    @Paula: Kiitos. :) Kesää kohti mennään, päiväkin on jo selvästi pidempi. ;)

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, upeaa! Tässä näkee parhaimmillaan, mikä merkitys on ruuan visuaalisella asettelulla. Vesi herahti kielelleni vaikka en erityisemmin ole ollut avokadokeiton suuri fanittaja. Täytyy muuttaa kyllä asennettaan ja tehdä keittoa ohjeellasi tai istahtaa upeitten ruokiesi äärelle.

    VastaaPoista
  6. Suuri kiitos ilahduttavasta kommentistasi Lapastaivas. :) Niinhän se vähän on, että ihminen syö silmillään(kin). Jos avokadon maku ei oikein innosta, niin keiton sekaan voi lisätä yrttejä ja limemehua hieman reippaammin. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...