perjantai 29. elokuuta 2014

Keittiökuulumisia: Tapasviikot ja kesäkurpitsahaaste

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja näin taitaa käydä myös tämän vuoden kesälle. Juhlin jokin aika sitten ystäväni kanssa viimeisiä lomaviikkoja vielä kunnon tapasjuhlilla, joihin valmistin useammanlaisia pieniä tapasannoksia. Raportti näistä tarjoiluista seuraa täällä blogin puolella tapasviikon muodossa, eli yritän huomisesta eteenpäin postata viikon ajan tänne päivittäin aina yhden espanjalaishenkisen tapasohjeen. Luvassa on pääosin nopeatekoisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka sopivat tapaspöydän lisäksi myös alkupaloiksi, lisukkeiksi tai yleiseksi pikkupurtavaksi.


Syksyn saapuessa ruoanystävän sydän toki iloitsee satokaudesta ja sen tarjoamista tuoreista raaka-aineista. Lähipäivien aikana tarkoituksenani on tarttua ihan tosissaan kesäkurpitsaruokien kimppuun. Alkuviikosta minulle nimittäin kiikutettiin ihan tosissaan kyseistä raaka-ainetta, kun sukulaiseni kantoivat keittiööni selkä vääränä megakokoisia kesäkurpitsoja. Saldona oli kolme "pienempää" noin 1,5 kg:n kurpitsaa sekä yksi jättikokoinen noin 4,4 kg:n möhkäle. Onneksi opin viime viikolla Strömsöstä, että myös nämä mammuttikesäkurpitsat ovat käyttökelpoista tavaraa. Saa nähdä sujuuko homma kotikeittiössä Strömsön malliin ja mitä kurpitsoista syntyykään. Suuret kiitokset puutarhureille!

15 kommenttia:

  1. Melkoisen kokoinen on! Mulla on vaan sellaisia vaatimattomia kahden kilon kesäkurpitsoja :) Toisaalta hyvä, ettei ole isompia, sillä nytkin on jo vaikea keksiä kaikille käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Heh, on niissä parin kilon kurpitsoissakin "ihan hyvin" syötävää tosiaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Onpas kurpitsalla kokoa! Jos kaipaat ohjeita,niin mulla on aika monta kesäkurpitsaohjetta blogissa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Jael, blogisi kesäkurpitsa-tomaattisalaatti sekä kesäkurpitsatahnat ovat olleetkin pitkään todo-listallani, nyt on ainakin raaka-aineet niiden toteuttamiseen. :)

    VastaaPoista
  5. Aijai mitkä tapakset ja MIKÄ kesäkurpitsa, valtava ! :D

    VastaaPoista
  6. Joo, ihan kohtuu iso vihannes. :) Kesäkurpitsat ei vissiin oikein älyä lopettaa kasvamista täysikokoisinakaan.

    VastaaPoista
  7. Oi hurja, mikä kesäkurpitsa. Meillä tuli pihalta alkuun muutama, mutta sitten taisivat sateet jo suurin piirtein hukuttaa...

    VastaaPoista
  8. No hyvä että ei aivan nollasadoksi kuitenkaan jäänyt. Avasin muuten eilen tuon kurpitsan ja se oli sisältäkin ihan priima. Onneksi on noita viherpeukalolla varustettuja sukulaisia, itse en kyllä saisi tuommoista kasvatettua.

    VastaaPoista
  9. Ooh, maltan tuskin odottaa tapasreseptejä. :)

    VastaaPoista
  10. Meilläkin on ollut menossa oikea kesäkurpitsahaaste tänä kesänä, kun tuli istutettua liian monta tainta... Jättikesäkurpitsat sopivat hyvin vaikka keittoihin ja hilloihin. Jälkimmäisillä on niin ihana herkutella talven keskellä :)

    VastaaPoista
  11. @ssiiri: :) Pitäisi saada aikaan postaukset niistä, mutta kun sienimetsä kutsuu niin houkuttelevasti...

    @kulkuripuutarhuri: Ajattelinkin aloittaa hilloilla ja tahnoilla, joku keitto voisi olla myös tosiaan kiva. Omatekoiset hillot on tosiaan ihania pimeinä syys- ja talvi-iltoina. :)

    VastaaPoista
  12. Harvoin sitä tosiaan saa käsiinsä noin isoa kurpitsaa. :)

    VastaaPoista
  13. Ohoh wau! Noissa riittää tosiaan raaka-ainetta vaikka mihin. Tein joskus alkukesästä kesäkurpitsacupcakeja ja hyvin toimivat nekin.

    Oi ja aivan valloittava essu! :)

    VastaaPoista
  14. Ne sinun cupcaket oli kyllä tosi sööttejä. Minäkin ehdin kokeilla viikonloppuna kesäkurpitsa-omena-kuppikakkuja. Tuli ihan hyvän makuisia mutta ne eivät tosin taida blogiin asti päätyä kun en jaksanut kuvata niitä. Essu on kyllä minustakin ihana. Sain sen appiukolta lahjaksi ja se on kyllä kovassa käytössä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...