lauantai 30. marraskuuta 2013

Tervetuloa Rommirusinan ruokablogiin!

Koska maailmaan mahtuu aina yksi uusi ruokablogi, on tähän valmisteilla sellainen. Ruoanlaitto on yksi rakkaimmista harrastuksistani ja vuosien mittaan pääkopan sisäinen rusina on täyttynyt rommin lisäksi kaikenlaisista resepteistä ja ideoista, joita olisi nyt sitten tarkoitus arkistoida pikkuhiljaa ruokablogin muotoon. Tulen keräämään tähän blogiin ruokia joita tykkään valmistaa ja syödä itse, onpahan ainakin sitten reseptit tallessa Googlen hellässä huomassa. Lisäksi tulen harvakseltaan postailemaan muita juttuja ruokaharrastukseen ja -valmistukseen liittyen. Ja näitä juttuja ja reseptejä saa vakoilla ihan luvan kanssa!

Ajatus ruokablogin perustamisesta on pyörinyt mielessäni jo pitkään. Suurin este sille ei niinkään ole ollut aika tai itsessään ruoka vaan bloggaus (olenkohan kirjoittanut suomenkielistä tekstiä sitten ylioppilaskirjoitusten...) ja erityisesti ruokablogeihin liittyvä ruokavalokuvaus. En todellakaan ole mikään asettelun tai valokuvauksen taitaja. En muista olenko koskaan esim. kuvannut järjestelmäkameralla, ja kuvauksen opettelu ei sinänsä ole koskaan minua kiinnostanutkaan. Eipä tässä muu silti auta kuin ottaa härkää sarvista, kaivaa kamera esille ja ryhtyä opettelemaan. Tulen aloittamaan tämän blogin todella simppeleistä resepteistä, välipaloista ja semmoisista, jotta saan itselleni aikaa harjoitella kuvien ottamista rauhassa ja ilman suurempaa stressiä. Pidemmän tähtäimen tavoitteena olisi päästä sille tasolle, että valmistettu ruoka olisi kohtuulaatuisen valokuvan oton jälkeenkin vielä lämmintä, haluan kuitenkin laittaa ruokaa syömistä enkä valokuvausta varten. Ja jos vielä positiivisia puolia haetaan, niin saanpahan vihdoinkin käyttöä niille lukuisille ihanille kipoille ja kupeille joita aina tahtoo tarttua kauppareissuilla mukaan mutta joita tulee loppuviimein sitten niin harvoin käytettyä.

Harrastelijaruoanlaittajana luen ja lainailen reseptejä sieltä sun täältä, suhteellisen harva ohje on alunperin omaa keksintöäni. Pyrin merkkailemaan reseptien alkuperäiset lähteet reseptien loppuun, kunnia niille keille se kuuluu.

Tästä se lähtee..

Lämpimästi tervetuloa Rommirusinan blogiin ja muista syödä välillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...